2022-02-23 08:15:29• hírek • közlemény

Felejthetetlen élmény volt az idősek számára a színházi előadás

Február 20-án, vasárnap délután szépkorúaknak játszott a Harag György Társulat. A Szatmárnémeti Szociális Igazgatóság és a Szatmári Egyházmegyei Caritas által gyakorlatba ültetett Szépkorúan is aktívan című POCU-projektnek köszönhetően az Anconai szerelmesek című vígjátékot díjmentesen tekinthették meg a kultúrát és a színházat kedvelő 65 év feletti szatmári lakosok.

 

Az előadáson jelen voltak a Jiului sétányon működő idősklub tagjai is, akik alig várták a hétfő délelőttöt, hogy megoszthassák egymással élményeiket. A központ pszichológusa, Tóth Klára közreműködésével a vasárnapi színdarab mellett a színházzal kapcsolatos további témákat is felvetettek és kifejtettek a résztvevők.


Az Anconai szerelmesek osztatlan sikert aratott a szépkorúak körében. „Az esti előadás kész kikapcsolódás volt. Az ember elfelejtette búját-baját, és szívvel-lélekkel átélte, amit látott” – mesélte az egyik klubtag. Az idősekből álló nézőközönség örömmel fogadta a fiatal művészek játékát, felfigyelve arra, hogy a társulat régi és a karrierjük elején álló fiatal tagjai milyen csodálatos összhangban játszottak együtt. „Ez a fiatalság, ez a frissesség nagyon tetszett. Méltó követői ők a régi színészeknek. Általuk éppen az jött át, ami kellett” – állította egy másik klubtag, aki elkötelezett színházrajongóként magyarországi előadásokon is rendszeresen részt vesz. A jólismert olasz slágerek hallatán a szépkorúak újra fiataloknak érezhették magukat.



Beszélgetés közben kiderült, hogy a vasárnapi vígjátékon részt vett klubtagok között van olyan, aki 30 éve minden előadást megnéz, bérletet is mindig vált, hiszen elmondása szerint ezzel is támogatja a társulat fennmaradását, de olyan is, aki alkalmanként néz meg egy-egy darabot, illetve több olyan személy, aki valamikor lelkes színházbajáró volt, aztán évekig kimaradt ez az élmény az életéből, a vasárnapi előadás pedig újra felébresztette benne a vágyat a színház iránt.


Többen meséltek a színházzal való első találkozásuk élményéről. Volt, aki gyermekkorában, szülőfaluja kultúrotthonában látott először színdarabot, volt, aki gimnazista, míg más egyetemista korában járt rendszeresen előadásokra.


A beszélgetés végén szóba került, milyen előadások lesznek még ebben az évadban, és az idősek, a központ munkatársaival együtt már el is kezdték szervezni a következő színházi látogatást.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: